Vimeo

Je hebt het vast wel eens gezien als je op een pagina een filmpje ziet staan en deze opent. Meestal die je dan een filmpje dat zich via Youtube afspeelt, maar je ziet steeds vaker filmpjes met het logo van ‘Vimeo’ verschijnen. Maar wat is Vimeo nu eigenlijk precies? En wat maakt Vimeo anders dan Youtube?

Vimeo,Youtube,LauraMedoHomepage,OnlineMarketing,Communicatie

Aan de naam kun je het eigenlijk al een beetje aflezen, Vimeo is een kanaal dat videofilmpjes afspeelt. Maar wat is er zo bijzonder aan Vimeo?

Het belangrijkste positieve punt aan Vimeo is dat deze een hogere afspeelkwaliteit heeft dan Youtube. Deze ondersteunt namelijk high definition beeld, wat Youtube niet doet (Twelvetrains, 2014). En voor een professionele bedrijfsfilm is het natuurlijk wel van belang dat de kwaliteit van je film goed is.

Een account aanmaken op Vimeo is erg gemakkelijk. De stappen op de website spreken voor zich. Als je eenmaal lid bent, houdt er dan wel rekening mee dat al je video’s gebruikt mogen worden door anderen. Bovendien moet alles wat je plaatst zelfgemaakt zijn (Wikipedia, 2014).

Het grootste verschil met Youtube, is dat vimeo veel ‘kleinschaliger’ is dan Youtube. Vimeo trekt zo’n 70 miljoen bezoekers per maand, wat ook super veel is, maar op Youtube heb je veel meer bezoekers (Hopkins, 2014). Van de ene kant is dit natuurlijk positief, maar jouw filmpjes hebben op Youtube veel meer concurrentie en worden minder snel gevonden (Schep, 2014). Je zou het op deze manier kunnen zien: Youtube is bedoeld voor ALLE filmpjes en Vimeo is bedoeld voor kwalitatief goede filmpjes.

Vimeo richt zich meer op artiesten, waar Youtube eigenlijk niet echt een duidelijke doelgroep heeft. (Schep, 2014) Zij richten zich echt op iedereen. Vimeo ziet er professioneler en creatiever uit dan Youtube en maakt geen gebruik van advertenties. Wat voor sommigen ook een belangrijke reden kan zijn om te kiezen voor Vimeo.

Voor de zoekmachineresultaten maakt het geen verschil of je Vimeo of Youtube gebruikt. Ook al is Youtube van Google, dit zorgt er niet meteen voor dat als je gebruik maakt van Youtube, je hoger in de zoekmachineresultaten komt. Het gaat er meer om hoe actief je op deze pagina’s bent (Daamen, 2014).

Naast een gewoon Vimeo account is er ook een Vimeo Pro account. Deze is speciaal bedoeld voor bedrijven. Je krijgt met dit account 50 Gb aan opslagruimte tegenover 500 MB bij een gewoon account. Het bedrijfsaccount op Vimeo kost uiteraard ook iets meer, namelijk; 159 euro per jaar. Maar als je een bedrijf hebt dat veel gebruik wil maken van beeldmateriaal, is dit zeker aan te raden.
Bovendien kun je met dit account, jouw eigen bedrijfslogo in een filmpje plaatsen. Er staat dan geen logo meer van Vimeo op je filmpje. Op die manier kun je dus duidelijker reclame maken (Power, 2014).

Bronnen:

Daamen, T. (2014, 04 01). Easyvideomarketing. Retrieved from Easyvideomarketing: http://easyvideomarketing.me/youtube-beter-dan-vimeo-2/
Hopkins, T. (2014, 04 01). Oneproductions. Retrieved from Oneproductions: http://www.oneproductions.com/video-search-engine-infographic/
Power, D. (2014, 04 01). Sproutsocial. Retrieved from Sproutsocial: http://sproutsocial.com/insights/youtube-vs-vimeo-business/
Schep, P. (2014, 04 01). patriciaschep.wordpress. Retrieved from patriciaschep.wordpress: http://patriciaschep.wordpress.com/2013/12/03/social-media-vimeo-vs-youtube-voor-jouw-bedrijfspagina/
Twelvetrains. (2014, 04 01). Retrieved from Twelvetrains: http://www.twelvetrains.nl/nieuws/online-tools/voor-hoge-kwaliteit-videos-online-heb-je-vimeo-nodig/
Wikipedia. (2014, 04 01). Retrieved from Wikipedia: http://nl.wikipedia.org/wiki/Vimeo

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s