SEO voor WordPress optimalisatie in 5 stappen!

Vandaag een artikel over hoe je de SEO voor je WordPress pagina kunt optimaliseren.

SEOvoorWordPressoptimalisatie

Goede content
Het kan niet vaak genoeg gezegd worden. Het belangrijkste is dat je goede content plaatst die interessant is voor je doelgroep. Dit zorgt er al voor dat je een hogere ranking krijgt in Google. Denk er dus goed over na of jou artikel interessant genoeg is om door anderen gelezen te worden. Bedenk vooraf een onderwerp en houd dit helder voor ogen. Als je hoger wilt komen in Google, moet het artikel dat je schrijft informatie bevatten waar mensen naar zoeken (Wolsink, 2014).

Korte laadtijd
Een groot nadeel aan WordPress is dat de website trager is dan een ‘reguliere’ website. Dit komt omdat WordPress een erg grote site is waar heel veel informatie en pagina’s op staan. Maar er zijn manieren hoe je ervoor kan zorgen dat jouw WordPress pagina een kortere laadtijd krijgt.
Zoek eerst uit hoe lang de laadtijd van je pagina momenteel is. Wat kost het meeste tijd om te laden? Om dit te onderzoeken kun je verschillende tools gebruiken.
Als je Google Chrome gebruikt kun de laadtijd bekijken onder extra-> hulpprogromma’s voor ontwikkelaars-> en dan Network. Vervolgens kun je dan in een tabel zien hoe lang de laadtijd van een bepaalde pagina is geweest.

Image

Ook kun je voor een betere laadtijd gebruik maken van verschillende Plugins. Bijvoorbeeld de WP Super Cache.
Houd deze echter wel up to date en verwijder ze als je ze niet gebruikt want dat doet de laadtijd niet ten goede.
Controleer ook je gebruik van plaatjes, het is beter als deze weinig Pixels bevatten (Nauta, 2014).

Optimaliseer je titel
Een titel met daarin de juiste woorden kan al veel doen voor de kwaliteit van je vindbaarheid. Gebruik je zoekwoorden dus in de titel. Het is beter om deze vooraan in de titel te zetten. Omdat deze door Google als belangrijker worden gezien.
Zet de juiste zoekwoorden niet alleen in je titel, maar ook in je URL, en de zin die in Google onder je titel verschijnt (snippet). Overdrijf het echter niet, en houd het wel relevant, ander kan het zelfs averechts werken (Valk, 2014).

Permalink aanpassen
De Permalink is de link (URL) van jouw artikel op je blog. Hier kun je de zoekwoorden in zetten die je belangrijk vind voor jouw blog. Houd er net als bij alles wat je doet op SEO gebied rekening mee dat je zoekwoorden wel relevant moeten blijven voor je artikel!
Hieronder zie je hoe gemakkelijk je in WordPress de Permalink kunt aanpassen (Wolsink, 2014).

Image

Reacties
Reacties krijgen op je blog is niet altijd even gemakkelijk. Het kan echter wel van pas komen als je een beter vindbaar wilt zijn.
Reacties krijg je alleen maar als jouw blog wat bekender is en als mensen hem interessant vinden. Het beste kun je dan reageren op een aantal van deze reacties, zodat er echt een conversatie ontstaat. Bedankt mensen die een reactie geven en volg je meest actieve lezers van je blog, zodat je de ‘band’ hechter maakt (Valk, 2014).

Conclusie
– Schrijf interessante content die mensen willen lezen
– Verkort de laadtijd van je pagina door middel van verschillende tools
– Optimaliseer je titel op de voor jouw pagina, juiste zoekwoorden
– Pas zo nodig de Permalink aan
– Probeer reacties te krijgen en een band op te bouwen met je volgers

Bronnen:

Nauta, W. (2014, 06 02). Antagonist. Retrieved from Antagonist: https://www.antagonist.nl/blog/2013/08/wordpress-sneller-maken/
Valk, J. v. (2014, 06 02). Yoast. Retrieved from Yoast: https://yoast.nl/artikelen/wordpress-seo/
Wolsink, J. (2014, 06 02). Antagonist. Retrieved from Antagonist: https://www.antagonist.nl/blog/2013/11/wordpress-seo-tips/

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s